Stichting Lezen Werkt
de Rode van Heeckerenstr 5
7131 EP Lichtenvoorde
Tel. 0544-487408
E-mail. info@lezenwerkt.nl
Copyright Stichting Lezen WerktCopyright Stichting Lezen WerktCopyright Stichting Lezen Werkt
NL-Doet 2013

Op 15 en 16 maart organiseert het Oranjefonds wederom NL Doet.

En dit jaar zijn wij natuurlijk ook weer van de partij!

Het inmiddels 4e leesfeest zal in een iets andere vorm plaatsvinden,
zo zal dit leesfeest in het teken staan van voorlezen.

Meerdere vrijwilligers van onze Stichting gaan deze 2 dagen voorlezen
op verschillende locaties.

5 April 2013. Na een koude, zelfs sneeuwwitte Pasen, nu een heerlijk oranje zonnetje. Pasen was geweldig met als hoogtepunt de blijde boodschap van mijn dochter: "Mam ik word moeder en jij dus oma." Met Kerst zijn ze uitgeteld volgens haar Irakese vriend, waarop mijn jongste grapt: "Dat wordt dan een knalgroene Kerst dit jaar." Oudste reageert alert: " En een stralend geel trouwfeest in Irak deze zomer? Goed vakantieplan. Gefeliciteerd zus." 
Vandaag schijnt de zon uitnodigend, ik ben weer alleen en ga het ervan nemen. Ik pak een stapel boeken voor in het boekenhuisje dat sinds kort geplaatst staat in het park. Het staat in de buurt van de bijenstal met uitzicht op de crossbaan en de klimtoren. Natuurlijk een passende bank en een prullenbak ernaast. Grappig hoe snel dingen veranderen. Nog geen twee jaar geleden was ik altijd de zonderling die midden tussen het groen op een meegebracht kussentje mijn boek zat te lezen. 
Nu is het gewoon en dat komt door het boekenhuisje. Neem een boek en geef een boek werkt als een soort ruilsysteem. Ik leg mijn stapeltje in het, zeer creatief beschilderde , soort vogelhuisje en bekijk aandachtig wat er vandaag aan leesvoer te kiezen valt. Het is jammer voor de eenden en de geiten dat ik het overgebleven brood van het weekend ben vergeten. Dat overkomt me vaker sinds de fantastische renovatie van het park. Wat voorheen een paradijs was voor herten, drugsgebruikers, vandalen en hondenbezitters is nu een educatief sportpark geworden, waar kennis vergaren samengaat met zalig niietsdoen of sportief stoom afblazen.
Dan zie ik mijn kleindochter op haar mountainbike een scherpe bocht nemen richting mij. " Oma" 
straalt ze al van verre. Behendig wipt ze van het zadel, geeft mij een knuffel, neemt haar I-pad om een spelletje te spelen, typt met haar kleine vingertjes de juiste letters en tekens en lacht om de beelden die ze oproept.
Ineens zie ik helder: Mijn dromen zijn al halve waarheden. Nederland mijn trouwe lees- en luisterland.